onsdag, november 22

O-Norge kaster bort tidenes mulighet..

Etter å ha lest dagens lokalavis Halden Arbeiderblad er jeg som Haldenser og orienterings elsker svært skuffet.

2010 kunne blitt det store året med EM i Halden seint på våren og VM i Trondheim i August. Orienterings Norge hadde kanskje tidenes mulighet til å skape blest om orientering i media. Ved å få to store arrangementer i Norge på et år kunne man ha klart å opprettholde interessen for orientering i en noe lenger periode enn den ene uka et mesterskap varer.
Fra innlegget på O-Gallaen om orienteringens fremtid på tv, fremkom det at det var avgjørende av at man kunne ha flere sendinger i året for å skape profiler. Som de fleste vet liker media seg best hvis de slipper å reise langt, og med to mesterskap i Norge burde det kunne ha sikret god dekning både i tv og riksaviser.
Når slik dekning kommer med jevne mellomrom øker sjansen for å skape profiler dramatisk. Vi ser fra alle andre idretter at media i stor grad fortsetter å følge "profilene" også lenge etter at mesterskapet er ferdig, ofte følges profilene karrieren ut.

Det er nettopp en slik profil og en slik fokusering som kunne tatt Norsk elite orientering og økonomien til norsk elite orientering et langt steg videre.
Et steg som for eksempel ble tatt i Sveits i 2003 ved hjelp av Simone Luder.

Men nok en gang imponerer desverre NOF med evnen til å si en ting også ta avgjørelser som går i helt motsatt retning.
I følge Halden Arbeiderblad er grunnen til at det ikke blir EM i Halden at VM-arrangørene i Trondheim mente at to internasjonale mesterskap samme år kunne ta både oppmerksomheten og glansen fra et VM et par måneder senere.
Det er bare helt utrolig at NOF går på slik arrgumentasjon. NOF jobber med å ta norsk elite orientering et steg videre, men i stede for å gripe denne muligheten tar de den vanlige trauste orienterings beslutningen.
Vi satser på det trygge. Det er viktigere at arrangørene av VM i Trondheim får beholde "glansen" sin og får inn noen små ekstra sponsorinntekter enn at O-Norge endelig kan klare å ta det steget de har jobba for i 20 år.

Det vil uansett bli arrangert et EM dette året og jeg kan ikke skjønne at VM i Trondheim kunne ha fått noe bedre reklame enn en Norsk Europamester på hjemmebane 2-3 måneder før VM...
Nå blir det vel i stede som vanlig, ok dekning en uke i august for så å være glemt resten av året. Men for all del lykke til Trondheim, nå har dere i hvert fall lagt press på dere selv. Uten den forhåndsreklamen et EM i Halden kunne gitt dere, har dere i oppgave å lage et VM som gjør for O-Norge det VM i Sveits gjorde for O-idrettens anseelse i Sveits.
Deres oppgave er å få Marianne Andersen som årets norske kvinnelige idrettsutøver uansett idrettsgren i 2010!


Les mer på:
Halden
Arbeiderblad

Halden Skiklubb
OPN

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Maybe it's a practical decision: the NOF ust don't believe it's possible that the international organizations would give both WOC and WOC to the same host contry the same year. Has this happened in any other sport ever?

november 22, 2006  
Blogger Kristian said...

Det er mulig. Jeg vet ikke om det har skjedd i noen idrett før. Men jeg mener at det ikke er noen grunn til at man ikke skal få lov til å søke IOF i hvert fall.
Får man nei, fra IOF har man i hvert fall forsøkt.

Selvfølgelig har jeg lite info om besluttningsgrunnlaget i saken. Men jeg mener at O-Norge er i en situasjon der det i hvert fall ikke hadde skadet å prøve.

Våger man ikke å tenke stort, kan man heller ikke ta et stort steg!

november 23, 2006  
Anonymous Anonym said...

Jeg viste ikke at Trøndere faktisk var så trauste, treige og feige som ryktene sier.
Snakk om se problemer fremfor muligheter. Er det en ting O-Norge ikke trenger så er det sånne arrangører.
Men de har i hvert fall vist en gang for alle hvor de står og at ryktet om Trøndere stemmer!

november 23, 2006  
Anonymous Anonym said...

Regner med NOF står på og sørger for at det ikke blir noe NM heller i 2010...

november 30, 2006  

Legg inn en kommentar

<< Home